RAZSTAVE

2. Specialna razstava CAC SKVPM 2006

13.JANUAR 2007, LJUBLJANA

NAJLEPŠI PES RAZSTAVE

1.mesto: Skipper's Emperior king of Helluland, ND, Siklosi-Maroti - Hu

2.mesto: Hydydane Zsacharias, ND, Bainbridge-Hulme - Cy

(foto Matjaž Zupanc)

 

Ob petnajsti obletnici delovanja Slovenskega kluba za velike pasme in molose, je naš klub organiziral že tretjo samostojno specialno razstavo CAC SKVPM 07. Od prve klubske razstave, ki se je je v letu 2000 udeležilo okoli 100 psov, je naša razstava vsako leto bolj prepoznavna in bolj množična. Lansko leto smo prestopili mejo 300 razstavljalcev, v letošnjem že 350.

Razstava je potekala v istem vikendu in na istem prostoru kot mednarodni razstavi Tromostovje in Ljubljana, vendar v ločenem prostoru in v popoldanskem času.

Na letošnjo razstavo je bilo prijavljenih 357 psov iz 22 – ih držav. Poleg najštevilčnejših razstavljalcev Italijanov (93) in Slovencev (89), so se poleg razstavljalcev iz okoliških držav, razstave udeležili tudi razstavljalci iz oddaljenejših držav; Finske, Cipra, Rusije, Ukrajine in pribaltskih republik.

Pse je ocenjevalo osem sodnikov, Shamil Abrakimov (RUS), Antonio Di Lorenzo (I), Bo Skalin (S), Štefan Šinko, Brian Taylor (GB), Lisbeth Mach (CH), Rajko Rotner in Cvetka Bogovčič.

Gospod Taylor je prišel na povabilo našega kluba kot sodnik specialist za angleške buldoge. Po njegovo strokovno mnenje so razstavljalci iz 8-ih držav pripeljali 41 buldogov. Predstavljena je bila tudi buldoginja v razredu veteranov. Prvak pasme pa je postal Buck and sons Caballero v lasti italijanske psarne della Taparina (fotografija spodaj).

Buck and sons Caballero, psarna della Taparina - It

Med 28-imi predstavljenimi pasmami, ki spadajo v delokrog našega kluba, so bile številčno najbolj zastopane pasme nemške doge (66), buldogi (41), novofundlandci (30) in črni terijerji (29).

Številčni zastopanosti primerljivo, so tudi v izboru prvakov največ naslovov dobile nemške doge. Nemški dogi sta postali najlepši par razstave, med vzrejnimi skupinami sta bili skupini dog na prvem in drugem mestu, med mladiči in med najmlajšimi sta zasedli prvo in tretje mesto, v izboru za najlepšega psa specialke pa je nemška doga zasedla drugo mesto.

Na zmagovalni oder sta se dvakrat povzpela še buldoga, ki sta osvojila drugo mesto med najlepšimi pari in drugo mesto med najmlajšimi.

Ravno tako sta dva naziva v izboru dosegla novofundlandca. Najlepši mladi pes je postal novofundlandec, novofundlandec Skipper's Emperior king of Helluland z Madžarske pa je bil izbran za najlepšega psa specialne razstave.

Vsem, ki ste pri razstavi sodelovali, tako razstavljalcem kakor organizatorjem in pokrovitelju Proplan se iskreno zahvaljujemo za pomoč. Vabljeni na naslednjo specialko CAC SKVPM 08!

Za SKVPM
N.Šetinc Dolar

 

Rezultati razstave CAC SKVPM 2007 (xls)

Rezultati defileja prvakov razstave CAC SKVPM 2007 (xls)

 

FOTO UTRIP

(foto: Matjaž Zupanc)