SEKCIJA ZA NEMŠKE DOGE

 

Info

SLAVI POERŠ

vodja Sekcije za nemške doge

Tel: +386 41 607 043

 

E-pošta: valvasor.doge@siol.net

NEMŠKA DOGA - Deutsche Dogge

Št. FCI stand.: 235

PIKNIK SEKCIJE ZA NEMŠKE DOGE

1. september 2001, Visoko pri Kranju

Res se je zgodilo!

V soboto 1. septembra je Sekcija za nemške doge organizirala 1.piknik za vse lastnike in ljubitelje nemških dog. Na Visokem pri Kranju, na prelepem travniku sredi gozda, ob katerem teče reka Kokra, smo se začeli zbirati že ob 10.uri dopoldan. Izbrali smo res lep prostor za piknik in tudi vreme nam je bilo naklonjeno. Po večdnevnem deževju se je že zgodaj zjutraj pokazalo sonce. Piknika se je udeležilo 72 lastnikov in ljubiteljev nemških dog in 36 kužkov, starih od treh mesecev do šest let. Poleg nemških dog so na piknik prišli tudi: dva mastina, labradorka in Andrejine pošasti, grifonka in boston terierka. Vsi smo bili presenečeni, ker so bili vsi psi spuščeni in so prosto tekali naokrog ter se igrali. Brez pretepov, le vsake toliko časa se je slišalo renčanje psičk, ki so odganjale tiste mlade snubce, ki še ne vedo prav dobro, da se to ne počne kadarkoli. Ja, ljubezen na prvo ovohavanje!

Teme za pogovor so vam najbrž dobro znane. Kužki, kužki in še enkrat kužki. Da pa nismo samo klepetali, jedli in pili, smo imeli tudi družabne igre. Igranje nogometa - s psi in brez, skakanje v višino - s psi, in pa najbolj zanimivo - skakanje v vrečah - s psi seveda. Vsak izmed tekmovalcev je stopil v vrečo in jo moral držati, da ni lezla navzdol, na povodcu pa je imel psa. Potem smo tekmovali, kdo prej priskače na cilj. Bilo nas je veliko, zato je skakalo pet skupin. Na koncu so se pomerili zmagovalci vseh skupin in prva dva sta dobila za nagrado vrečo pasje hrane. Vsi smo se zabavali in od srca nasmejali. Lahko si mislite, koliko je bilo padcev, ko so se psi zapletli okrog nog ali pa vlekli na svojo stran. Najbolj pa so nastradali tisti, ki niso imeli svojega psa, saj je sposojeni pes vlekel na drugo stran h gospodarju z vso silo. Predstavljajte si, da držiš vrečo in psa, nato pa še na vso moč skačeš, da bi bil prvi.... Ja, jaz sem si potolkla kolena, drugi komolce ali dlani, nekateri pa so leteli kar na "ploh".

Vse to sta s fotoaparatoma zabeležila Peter Dolar in Miran Pahovnik.

Na koncu smo soglasno sklenili - PIKNIK BO DVAKRAT NA LETO! Upam, da nas bo takrat še veliko več in da se nam pridružite tudi tisti, ki nimate naše pasme.

Nasvidenje spomladi!

Slavi Poerš