SEKCIJA ZA NOVOFUNDLANDCE

 

Info

OTON FANTUR

vodja Sekcije za novofundlandce

Tel: + 386 31 784 190

E-pošta: anima.pet@hotmail.com

NOVOFUNDLANDEC - Newfoundland

Št. FCI stand.: 50
1. NJUFI PIKNIK, Visoko pri Kranju, 2. september 2001

Bilo je napovedano nestabilno vreme. Nikakor si nisem predstavljala, da nam bo to srečanje pokvarilo vreme, pa je vse šlo kot po maslu. V petek smo postavili velik vojaški šotor, v soboto zjutraj pa smo postavili klopi, okrasili mize in se pripravili na srečanje. Torej nam je prvič uspelo srečanje lastnikov in ljubiteljev novofundlandcev. Prišli so iz vse Slovenije. Druženje je potekalo v duhu zabave, sprostitve in veselja, ter je vsekakor pripomoglo k medsebojnem spoznavanju vseh nas, ki občudujemo to pasmo.

Zbralo se nas je približno 60 ljudi in 25 psov. Da ne bi druženje potekalo monotono, smo seveda priredili tudi nekaj zabavnih iger (skakanje v vrečah, tombolo, itd.).Na našo veliko škodo, pa je bilo vreme tisti vikend nekoliko hladnejše, tako da se nismo mogli kopati v reki. Vsekakor pa to ni bil problem za naše kosmatince, ki jih malo hladnejše vreme ni oviralo, da ne bi čofotali, divjali in plavali po vodi. Vedno trdim, da pravi novofundlandec ne sme izpustiti nobene luže in nobene reke. Imeli smo tudi predstavitev urejanja in striženja dlake pri novofundlandcu. To nam je prijazno pokazal naš predsednik sekcije Oton. Po veliki zaslugi našega dobrega kuharja Mirka, smo bili postreženi z zelo dobro in okusno hrano, pijače pa je bilo seveda tudi na pretek. Seveda smo lastniki izrabili to srečanje tudi za nekaj pogovorov in dogovorov. Med njimi je tudi dogovor, da se vsekakor vsi veselimo že naslednjega piknika.
Za nesebično pomoč pri organizaciji tega piknika se moram zahvaliti Slavi Poerš, družini Burjak in seveda mojima staršema Marijani in Mirotu. Hvala vsem in nasvidenje na naslednjem pikniku.

Alenka Černe